Élet Finnországban

I'm in love with this country

2015. augusztus 28. 12:40 - dellaszlo

Ez volt a hétvége felismerése. Amíg otthon esett, itt Finnországban a hőmérséklet 25 fok felett volt, szikrázó napsütéssel és semmi csapadékkal. A nyár itt most nagyon rossz volt, ezért a finnek oda vannak meg vissza ezért a jó időért, amit mi is próbálunk kiélvezni, mert aztán .. winter is coming! :/ 

A suli mellett nem sokkal van egy tó (igazából itt mindenhol tó van), oda mentünk ki már múlt héten is többször napozni, úszni, röpizni (egyik kedvenc helyem itt, decemberben majd oda fogunk menni ice swimmingelni is), van egy kis strand kiépítve, és hatalmas fák vannak körülötte, nagyon hangulatos benne úszkálni. Strandpapucs, napszemüveg, fürdőruha.. gondolom nektek se ezek ugranak be rögtön Finnországról, ugye? :D

Vasárnap biciklitúrára mentünk, igaz először eltévedtünk és teljesen rossz irányba tekertünk vagy 5 km-t, de végül meglett a megfelelő út. Egy Hamari nevű településig mentünk el, ahol van egy kis kikötő, ide járnak halászni a környékbeli emberkék. Később kitaláltuk, hogy piknikezni akarunk, és erre keresve se találhattunk volna jobb helyet, mint a Haikko Manor kertjét, ami Finnország egyik legelegánsabb hotel+étterem kombója. Szerencsére a tenger mellett ücsörögve senkit sem zavartunk, legalábbis nem üldözött el minket senki. Visszafele lemaradtam a csoporttól és végigfotóztam az utat, ennek az eredményét láthattátok facebookon.

Hétvégén szerencsére többetekkel is tudtam skypeolni, ami megmondom őszintén nagyon jól esett, jó volt kicsit magyarul beszélni, és látni az ismerős arcokat.. azért hiányoztok, na:) Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a támogatását, az érdeklődését, nagyon sokat jelent ez nekem, hogy tudom, ennyi emberre számíthatok. A következő posztot a suliról fogom írni, mert itt már bizony elkezdődött, sőt amikor ezt a bejegyzést írom már az első héten is túl vagyok..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erasmusinfinland.blog.hu/api/trackback/id/tr457737486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása